Kompressor test: Her er forbrukernes 4 favoritter

Er du på leting etter en kompressor? Da tror jeg faktisk at du har kommet til riktig sted. Vi har testet ut en rekke med kompressorer og forteller deg hvilken kompressor som kommer til å passe deg best både med tanke på kvalitet og pris.

Hva gjør egentlig en kompressor? En kompressor skal levere luft til et bestemt trykk for verktøyene dine. Men det handler om mer enn det, det handler også om faktorer som vekt, støy, størrelse, kapasitet og mye mer. Det er ikke sikkert du trenger den dyreste til å utføre den jobben du skal. Vi er her for å identifisere den perfekte kompressoren for akkurat ditt bruk.

Man bruker en kompressor i ulike situasjoner som å pumpe opp et basseng, hjul eller fotball. Kompressorer begynner å bli mer og mer kompakte og får mer styrke noe som gjør dem mer aktuelle i hjemmet til flere nordmenn. Produsentene har begynt å produsere ulike modeller til ulike formål så det kan være vanskelig å orientere seg i landskapet av kompressorer. Heldigvis har vi kommet på banen for å hjelpe deg med å bestemme riktig kompressor for deg og dine oppgaver.

BEST I TEST: Dewalt DPC6MRC

Dewalt har alltid levert perfekte løsninger som passer for de fleste, og her har de gjort akkurat det de er kjent for. Denne er både liten og lett, men samtidig så har den mer enn nok kraft i seg for de fleste oppgaver. Hvis vi sammenligner den med kompressorer i samme prisklasse, så er denne på et helt annet nivå enn de andre i samme kategori.

Dewalt DPC6MRC egner seg som en dykkertpistol og spikerpistol, men dersom du skal utføre større oppgaver, så er kanskje ikke denne helt for deg. Grunnen til dette er at denne kompressoren ikke bør stå på kontinuerlig, noe du gjerne kommer til å trenge for større prosjekter.

Størrelsen og vekten til denne gjør at den kan enkelt bli fraktet rundt omkring for hånd og løftes uten noen problemer. Lagringsplass er heller ikke noe å tenke på fordi denne får du plass til nesten hvor som helst

Vi konkluderer med at denne er solid til sine oppgaver og fungerer utmerket og er perfekt for den prisen.

Klikk her

Dewalt DPC16PS Best for profesjonelle

Hvis du trenger masse kraft og styrke, og du ikke ønsker en enkel kompressor, så er denne midt i blinken for deg. Denne genererer hele 240 liter per minutt, noe som passer for de største prosjektene.

Som du kanskje ser, så har den dobbelt tank, noe som gjør at har en total kapasitet på hele 16 liter og veier mye mer enn den forrige modellen vi pratet om. Vekten er på hele 36 kilo, men her har Dewalt utstyr den med hjul, slik at det vil være enklere å frakte den fra sted til sted. Med denne kraften får du mer enn nok styrke til å skyte gjennom det meste som både undertak og rupanel.

Størrelsen på den er ganske liten og passer de fleste steder. Håndtaket kan tas av ved ønske, men vi anbefaler å bare ha den på for transporten sin skyld, så slipper du å miste den også.

Klikk her

MFT 750/OF Mest per krone

Hvis du ikke helt vet hva du leter etter og ikke har lyst til å bruke hele lommeboken din på en kompressor, så er denne for deg. Her finner du den perfekte balansen mellom styrke, pris, funksjon og krefter. Denne egner seg best for privatpersoner og bedrifter hvor den skal brukes til små til middels store prosjekter.

Hvis du ser nøye etter, så har den to utganger, men vi anbefaler bare å bruke en. Vi testet begge utgangene samtidig, men dette resulterte i at styrken ble betydelig mindre. Dette er noe man gjerne ser igjen i flere kompressorer, så bare pass på. Dersom du lurer på hvorfor styrken plutselig ble mindre, så kan det være fordi du bruker begge utgangene samtidig, det er tross alt bare en tank uansett.

Motoren i denne er i minste laget og vi anbefaler ikke denne dersom du har tenke å bygge deg et hus eller andre påfunn. Denne er egnet best for hobbysnekkere og de som trenger den til alt mellom 30-60 sekunder, som for eksempel å pumpe opp en fotball.

Vekten på denne er stor, på hele 22kg og vi savnet noen hjul på denne. Etter et par løft og noen skritt rundt omkring, så ble det vanskelig å bære på den. Da anbefales det å ha den stående et sted hvor du ikke trenger å bevege den så mye.

Klikk her

HiKOKI EC1433H

Dersom du er en snekker eller har et firma og er på jakt etter noe som både er stabil og kraftig, så anbefaler vi deg denne. Den er kanskje en av de dyreste du finner, men gjett om den har kraft. Hvis du har tenkt å bygge platting eller gelender, så er denne bare en drøm å jobbe med og fungerer uten problemer.

Selv om den har en av de mest kraftigste motorene på markedet, så har den bare en vekt på 18 kilo noe som gjør at den er enkel å bære og ha med rundt. Vi kunne savnet noen hjul her, men 18 kilo gikk ganske greit for oss. Denne kan du også jobbe lenge med uten pauser og uten bekymringer om det er nok trykk i slangen, fordi det er alltid nok av trykk i slangen.

Klikk her

Knivsliper test – Vi har kåret den beste knivsliperen
Kaffekvern test – De 3 beste på markedet