Knivsliper test – Vi har kåret den beste knivsliperen

Før man begynner med å lage mat på kjøkkenet, så er det viktig at man har gode redskaper på kjøkkenet slik som skarpe kniver. Det å ha skarpe kniver på kjøkkenet er bare en glede for dem som lager mat, og matretter blir med en gang finere og man kan merke at det er lagt kjærlighet i det.

Dersom du merker at knivene i skuffen ikke lenger er skarpe, så er det kanskje på tide å gjøre noe med det. Du er kanskje allerede lei av å bruke mye energi og kraft på å kutt i den fisken eller gjennom den poteten. Men det å ha en god knivsliper er ikke alt, husk å også ha gode kniver tilgjengelig, de går begge sammen.

Hvis du er på jakt etter den beste knivsliperen på markedet, så er det veldig greit å sette seg inn i det som finnes på markedet, lese gjennom de utallige anmeldelsene som er ute der før man tar et valg. Du kommer nok til å lese at erfarne kokker ser etter kvalitetskniver når de er på jakt etter det, og disse erfarne kokkene kommer også med gode tips om hvordan man skal vedlikeholde kniver og også hvordan man sliper dem.

Kasumi Dobbelsidig Slipestein 240/1000 BEST I TEST

En slipestein er det man har sett både på filmer og kanskje du har hatt liggende rundt omkring. Dette er et veldig godt alternativ hvis man er på jakt etter en god og funksjonell knivsliper som gjør jobben sin. Denne knivsliperen fra Kasumi gir deg muligheten til å bruke begge sidene for å få to forskjellige finhetsgrader når man sliper kniven din.

Visste du at grovheten på en slipestein måles det i det som heter Grit. Grit er det som tilsier hvor man steinkort det finnes per kvadratcentimeter.

For at eggen på kniven din skal bli skarpest mulig, så bruker man den siden av sliperen som har minst Grit, det vil si at du da må bruke 240 siden av steinsliperen. Man bruker 1000 siden for å vedlikeholde kniver som begynner å bli litt sløve og for å holde dem funksjonelle i mange år fremover.

Denne tradisjonelle knivsliperen leverer akkurat det den lover og til en god pris.

Klikk her

EdgeCraft Elektrisk Knivsliper

En veldig praktisk knivsliper for deg som ikke vil slipe kniven din selv, men fortsatt ønsker å vedlikeholde knivene dine på kjøkkenet. Chef’s Choice sine knivslipere er velkjente og tilbyr flere typer knivslipere og andre produkter som for eksempel vannkokere, griller og til og med vaffeljern. Med andre ord, så spesialiserer de seg på kjøkkenting og dette gjør de utrolig bra og leverer kvalitetsprodukter for ditt kjøkken.

Det er bare tre små steg for å slipe kniven din med denne maskinen. Trinn 1 vil være for deg som ønsker å vedlikeholde kniven eggen på kniven din. Trinn 2 bidrar til å gjøre eggen på kniven fin. Dersom du bruker trinn 3, så kan du polere eggen for at det ferdige resultatet skal bli best mulig.

Ved å vedlikeholde eller polere kniven din med Chef’s Choice sin knivsliper, så kan du fort oppleve at kniven umiddelbart blir mye enklere å bruke og kutte med. Denne maskinen gjør at du effektivt kan slipe knivene dine på best mulig måte.

Klikk her

Vulkanus VG2 Professional Knivsliper

Dersom du er ute etter et praktfull ting å ha på kjøkkenet og en knivsliper som kan justeres automatisk, så er Vulkanus sin knivsliper akkurat det du er på jakt etter. Det østeriske selskapet er kjent for de profesjonelle og innovative knivslipere i rustfritt stål. Denne gjør ikke bare kniven din finere, men vil være et praktfullt produkt å ha på kjøkkenbenken som kommer til å fange oppmerksomheten fra besøkende med en gang.

Knivsliperen har en slipevinkel mellom 11 og 21 grader noe som gir bedre sliperesultater og gjør dine yndlingskniver så gode som nye, uten noen riper eller hakk i egget. Det å bruke denne knivsliperen er veldig enkel og med de riktige slipevinklene, så kan dine kniver bli bedre og mer effektive enn de noensinne har vært før. Her vil man med en gang kunne kkutte i grønnsaker, kjøtt og fisk uten problemer.

Denne knivsliperen har en unik fjærteknologi som ingen andre produsenter har, og det gjør det enklere å kutte kniven riktig basert på dens størrelse. Den er også laget i rustfritt stål, noe som gjør at du vil få en knivsliper som kommer til å vare i mange år og den kan også rengjøres i oppvaskmaskinen dersom det er behov for det.

Klikk her

De moderne knivsliperne er tilpasset slik at man ikke skader knivbladet, det ville vært meget uheldig om de skjedde. Dette er fordi det er viktig å beholde den naturlige fasongen kniven hadde når du kjøpe den. En effektiv knivsliper er en knivsliper som gir det perfekte resultatet på uskarpe kniver som dessverre ikke fungerer lenger som de skal.

Det finnes mange knivslipere i det norske markedet i mange forskjellige varianter. Her er det derfor viktig at du forhører deg i butikken om hva som er tilgjengelig før man bestemmer seg for en prisklasse eller modell. Tenk gjerne ut på forhånd hva du ønsker av knivsliperen og hvor mye penger du vil legge i det. Er du på jakt etter kvalitet, så må man fort opp over 1000 kroner, men dersom du klarer deg med en veldig enkel knivsliper som gjør jobben helt greit, så finnes det mange muligheter under 1000 kroner også.

Ikke tenk noe mer på det, vi gjør jobben for deg og serverer deg med de beste knivsliperne vi har funnet

Vi har testet de beste liggerunderlagene: Her er våre favoritter
Kompressor test: Her er forbrukernes 4 favoritter