Beste løvblåseren test: Hvilken burde du kjøpe?
De beste løvblåseren på markedet
Det er ingen stor nyhet at når høsten kommer gjennom vinduet, så har du nok mange løvblader liggende i hagen eller oppkjørselen. Du er kanskje lei av å bruke lang tid på å rake hagen for at den skal se fin ut og nå har du kanskje tenkt å finne deg en løvblåser.
Eller, så trenger du ikke løvblåseren for å blåse løv engang, kanskje du trenger den for andre ting som å rydde bort snø, kongler, barnåler eller mer.
Vi gikk og testet en rekke løvblåsere for å gjøre det enklere for akkurat deg om hva du bør se etter når du skal ut og handle en løvblåser. Disse kommer i forskjellige størrelser, krefter, men vi har satt oss ett krav før vi begynte, den må være på batteri. Vi ser etter flere ting i våre tester, blant annet batteriet levetid, energikrefter, pris og ikke minst støy, men kanskje du har lyst til å plage naboen, hva vet vel vi.
BEST I TEST: STIGA SAB 500AE
Denne løvblåseren blåste oss nesten av føttene. Den var den kraftigste løvblåseren blant de elektriske vi testet, men likevel så kjentes den utrolig lett å holde på. I seg selv så ser den veldig stor og kompakt ut, men ikke la deg lure deg av størrelsen på den.
Vi testet denne blant annet på en hel haug av våte løvblader, og gjett om den klarte å blåse alle sammen rett av gårde. Grus og grener kan du også rydde unna fra hagen din helt uten noen problemer.
Batterier på denne er ganske smart og kan brukes til flere ting. Denne kan du blant annet også bruke på flere hagesaksmodeller samt også andre løvblåsere enn bare denne.
Det eneste som trekker noe ned er at vi savner at det kommer med flere rør. Den kommer med et rundt rør, men i flere sammenhenger kan man ønske seg noe rettere ende på røret for å få full kontroll over luftstrømmen. En annen ting vi savnet var en bærereim. Selv om den i seg selv ikke var noe særlig tung, så kan det bli noe ukomfortabelt å gå rundt og holde på den hele tiden mens man blåser og det kunne vært veldig praktisk med litt støtte.
Selv med et par ting vi savner, så er dette en helt super løvblåser som passer til alle og til de fleste oppgaver du har hjemme.
Bosch ALB 36 Li
Denne løvblåseren kommer inn på 2.plass hos oss. Dette er en tyngre modell enn vår nummer 1, men har et velbalansert og veldig brukervennlig design. Bosch har alltid levert smarte funksjoner til sine verktøy og her er det akkurat samme. Det er lett å forstå funksjonene som kommer i denne løvblåseren og er tydelig merket med hva de gjør. Batteriet er lett å bytte og har en veldig sterk og tydelig indikator om hvor mye strøm du har igjen på batteriet slik at du vet akkurat når det er på tid til å lade den.
Ladetiden fra 0-100% er omtrent en time, og varer i drøye 15 minutter, noe vi synes er litt vel lite. Batteriet her kan derimot brukes på flere andre Bosch-produkter, så hvis du har noen Bosch produkter liggende hjemme, så kan det være du kan bruke det i denne løvblåseren.
Når vi testet denne på de samme våte løvbladene, så var ikke denne like kraftig og hadde flere problemer med å blåse bort alle, så hvis du har tenkt å kjøpe denne, så må du passe på at du ikke klarer å blåse bort de tyngste gjenstander. Samtidig så blir kraften i løvblåseren stadig mindre og mindre etterhvert jo mer det går mot mindre strøm. Her kan du derimot justere styrken på løvblåseren slik at du enten sparer batteri eller klarer å blåse litt tyngre gjenstander.
Denne løvblåseren passer for deg som skal blåse bort tørre ting på jevne underlag som for eksempel oppkjørsel eller uteplass.
Stihl BGA45 Mye Kraft Per Krone
Denne var en av de billigere løvblåseren vi testet, men den var uventet kraftig for prisen, så vi bare måtte ha den med i vår topp 3. Her kan du selvfølgelig ikke forvente all slags med funksjoner og kraft, men med tanke på batterispenningen, så klarer den fortsatt å blåse bort tørt løv og annet uten problemer fra rette underlag. På korte avstander klarer den også å blåse vekk litt tyngre gjenstander som kongler.
Her savner vi også et flatt rør, men til gjengjeld så kommer den med et dobbelt blåserør slik at du sliper å bøye deg ned for å blåse vekk ting nærme bakken. Denne er litt billigere laget og føles litt tung jo lengre tida går. Sikkerheten er litt slitsom hvor man må bruke nøkkel og trykke inn tre forskjellige knapper for å få den i gang, noe som kan virke litt irriterende i lengden. Å lade batteriet tar flere timer noe som også er et minus, og man kan heller ikke skifte ut batteriet eller bytte det til et bedre batteri.
Denne passer for deg som kanskje ikke har en løvblåser hjemme og heller ikke ønsker å bruke all verdens med penger på en løvblåser. Kanskje du har en liten hage eller kanskje du bare trenger den for et lite prosjekt, da kan vi absolutt anbefale denne til deg. Dersom du er litt tålmodig med den så vil denne absolutt være verdt strevet og ikke minst pengene. Dersom du har større prosjekter eller bruker en løvblåser oftere, så anbefaler vi å titte på nummer en eller to i denne testen.
Hekksaks Test: Markedets 3 Beste Modeller
Den beste GPS testen: Hvilken bør du skaffe deg?