Den beste GPS testen: Hvilken bør du skaffe deg?

Er man ute på tur, så vil en GPS være meget praktisk å ha. Kanskje du har en innebygd i bilen allerede, kanskje du har det på mobilen også. Mange biler har det ikke og dersom du skal leie en bil i utlandet så vil en GPS være en veldig grei ting å skaffe seg når man er ute på tur. En annen positiv ting med å ha en GPS er at denne også fungerer der dekningen er dårlig noe dessverre mobiler ikke alltid klarer å få til. Denne vil være spesielt viktig på toppturer som gjerne ikke har så mye dekning. Vi anbefaler naturligvis også å alltid ha med deg et fysisk kart på tur sammen med et kompass. Husk å gjerne pakke inn kartet og kompasset inn i noe plast slik at det holder seg intakt gjennom hele turen din.

En GPS vil gi deg en god oversikt over terrenget man er i ved å vise et detaljert kart over det området som du befinner deg i og rundt. Uansett om man bare skal bort 5 eller 50 kilometer vekk fra hovedveien, så er det stor sannsynlighet for at vanlige mobil-GPS’er ikke har dekning nok til å vise hvor du er, men med en solid GPS vil du aldri havne i dette problemet.

BEST I TEST: Garmin Oregon 700t

Den beste GPS-en vi fant var Gamin sin. Gamin leverer alltid gode produkter til markedet og dette er ikke noe unntak. Oregon 700t er utstyrt med toppmoderne teknologi, touchskjerm som er lett å bruke selv i sterkt motlys. Denne er også utstyrt med 3 akser, akselerometer, barometer og til og med et 8 megapiksler kamera for å ta bilder av høydepunkter på turen.

Denne GPS-en vil rask lokalisere hvor du befinner deg og vil vise deg hva som er rundt deg slik at du enkelt kan komme deg på riktig vei raskest mulig eller finne frem til de stedene du skal.

Denne har en smart funksjon for deg som er interessert i teocaching ettersom den kan finne og lagre fire millioner geocaches med ulik vanskelighetsgrad. Alt av informasjon får du selvfølgelige på det solide touch displayet den kommer med.

Klikk her

Garmin GPSMAP 64st Mest for krona

Vårt nummer to er ingen sjokk også er produsert av Garmin. Denne har en noe enklere skjerm enn vårt nummer en, men dette vil naturligvis være en konsekvens av prisen man betaler. Til denne prisen den kommer på, så synes vi at dette er et utrolig godt produkt. Denne har ikke noe touchskjerm, men kommer med solide knapper under skjermen noe som gjør at den utmerket passer å ha på en motorsykkel eller der du er på tur hvor du helst ikke har lyst til å ta av deg hanskene og gjør det enklere å håndtere kalde dager. Teknologien som blir brukt her er akkurat samme som i vår nummer 1 noe som gjør at den raskt kommer til å finne frem hvor du er i verden og ta deg til nærmeste vei eller bare vise deg hva som befinner seg rundt deg.

Som du kanskje ser så har denne en liten antenne på toppen, dette gjør at den hjelpe til med å forsterke signaler i dårligere vær, samt at den også har en god beskyttelse og er vannavstøtende og kan lett klare seg under de mest krevende av forholdene du kan komme deg bort i.

Klikk her

Garmin eTrex 32x

Ikke noe sjokk her heller, denne er også produsert av Garmin. Denne kommer på vår liste fordi dette er en av de letteste GPS’ene som finnes på markedet noe som gjør at den utmerket passer til både fjellturer og andre utendørs aktiviteter. Denne er naturligvis vanntett og har en tykk beskyttelse som egner seg godt dersom du kan være utsatt for støt, noe som fort kan forekomme ute på toppturer.

Denne er også en av de mindre GPS’ene vi har testet og passer godt i hånden og er på størrelse med en litt tykk gammel mobil. Ettersom at den er liten så vil også displayet på denne være noe mindre, men dette har ikke noe å si ettersom kvaliteten på denne slår mange andre på markedet. Samtidig så har denne også et elektronisk pass noe som gjør at den kan rette på GPS’en dersom den standard GPS’en viser feil. Her vil man også ha mulighet til å abonnere på Birdeye view dersom ikke bare ønsker å ha satelittbilder på din GPS. Denne har også flere tilleggsfunksjoner innebygd som for eksempel a

Klikk her

GPS’er er litt som mobiler og trenger å være solide bygd og ikke minst ha god batteritid. Vi anbefaler å kjøpe en som minst har 10 timers batteritid og som er mulig å lade i bilen. Alle de GPS’ene du kommer til å lese under har gjort det bra på den fronten og kan også holde under 1 meter vann i over en halvtime. Å ha en GPS som også kan drives av solceller har vi funnet ut er meget praktisk og leverer svært gode resultater når man ikke har mulighet til å lade andre steder. Ute på toppturer eller lange fjellturer så vil dette være helt perfekt. Vi anbefaler alltid derimot å ha en liten bærbar lader med seg ettersom været plutselig kan bli dårlig og man ikke får ladet den.

Det er også en fordel å ha en stor skjerm med god oppløsning slik at man får god oversikt over terrenget. GPS som kommer med touchskjerm har alle gjerne store oppløsninger og er veldig enkle å navigere gjennom de ulike funksjonene som de tilbyr.

Beste løvblåseren test: Hvilken burde du kjøpe?
Den store isbitmaskin-testen 2021: Her er våre favoritter