Hekksaks Test: Markedets 3 Beste Modeller

Når man først skal klippe hekken, så tenker man bare på de mange ukomfortable posisjonene man må stå i for å få den hekken fin og pen, men det trenger ikke å være så slitsomt egentlig. Dersom du velger en hekksaks som har både har styrke og ergonomi, så får du deg en helt annen opplevelse, og hvem vet, kanskje det til og med blir gøy å klippe hekken neste gang.

Et par ting alle hekksakser bør ha, er nemlig styrke, dette er for at hekksaksen faktisk skal gjøre jobben sin, nemlig å klippe gjennom greiene. En annen ting som vi også nevnte, nemlig ergonomi. Dette var de to tingene vi så på når vi skulle kåre en vinner. Vi testet flere hekksakser i prisklassen «Under 3200 kroner» og noen var absolutt ikke verdt pengene, men flere imponerte oss med flere smarte og absolutt nyttige funksjoner som skiller dem ut fra andre.

Dersom du er i en butikk og har tenkt å kjøpe deg en hekksaks, så spør selger om å kunne holde den og prøv den ut i forskjellige stillinger og se om den passer både ditt grep og at du klarer å håndtere den over lengre tid. Du bytter nok ikke hekksaks som du bytter sokker, så du bør være 100% fornøyd med den før du ender opp med å kjøpe en.

BEST I TEST Stihl HSE61

Denne er kanskje den dyreste man finner på markedet, men denne er flere nivåer over de vi har som nummer to. Dette er en hekksaks som enkelt klarer å håndtere selv de vanskeligste greiene og forholdene. Kuttene er rene og effektive, så denne kan enkelt brukes til og med av profesjonelle hekk klippere.

Denne veier nærmere 4 kilo, men når man begynner å bruke den så føles det ikke ut som at den veier så mye. Det er ofte at vibrasjoner når en hekksaks er i bruk får den til å føles tyngre, men absolutt ikke med denne. Sverdet er ikke lenger enn 50cm så vil ikke dette være noe problem fordi den har et tilleggs grep noe som gjør at du kan nå selv de lengste greiene. Støynivået finnes, men det er ikke ubehagelig høyt, noe som gjør at du verken irriterer deg selv og dine ører, men slipper krangling med naboer om støy og bråk hvis dere bor ganske nærme.

Klikk her

Husqvarna 115iHD45

Dette er en hekksaks som er bygget av god kvalitet og en god brukerfølelse når man står og klipper hekken. Vi følte at det kjentes litt ut som å klippe bomull når man fører sverdet over hekken, og dette kan skyldes av flere faktorer som for eksempel at den her er veldig lett og stillegående uten at det påvirker kvaliteten eller styrken betydelig.

Dersom du begynner å klippe noe tykkere grener på rundt 1,5 cm, så kan den begynne å knurre litt og over 1,5 cm så klarer den ikke så fryktelig mye mer. Sverdet er noe kort som gjør at du helst ikke bør ha veldig brede hekker.

Konstruksjonen av denne er absolutt gjennomtenkt og har fine former for hvor man kan holde hekksaksen komfortabelt. Her har de også tenkt på sikkerhet og har en knapp du må aktivere før du kan slå på hekksaksen, og det gleder de fleste foreldre. Den har veldig god vibreringsdemping noe som gjør det lett og behagelig å kutte greier og er absolutt komfortabelt å jobbe med den over lengre perioder. Den er batteridrevet og ikke drevet av en kabel, men levetiden er utrolig lang og ladetiden er kort.

Klikk her

AL-KO EnergyFlex HT 4055

Denne hekksaksen er absolutt prisgunstig og passer til greier opp til ca. 1 cm. Dersom du skal ha en som klarer tykkere greier, så anbefaler vi deg om å se på enten nummer 1 eller nummer 2 i denne testen.

Hekksaksen er veldig enkel og grei å jobbe med og har gode forhold for å håndtak noe som absolutt er et pluss. Knapper og funksjoner er også veldig godt gjennomtenkt, så den har blitt laget med omhu, disse fungerer også for både venstre og høyrehendte noe vi fant ut av var veldig smart.

En av de få ulempene med denne, er at den føles litt enkelt bygd og litt mye plastikkfølelse. Det er absolutt det man kan forvente i denne prisklassen, men det gir et litt mer billigere helhetsfølelse. Dette gjenspeiler seg også at den i lengen blir noe ukomfortabel. Når man klipper en hekk, så er det mye av og på, og vibrasjonene fra plastikken gjør at man blir mer og mer sliten til tross for at vekten er på lik linje som de andre.

Klikk her

Denne hekksaksen kommer også med en sverdbeskytter noe som gjør at du enkelt og ikke minst trygt kan henge de fra deg både vertikalt og horisontalt hjemme. Dette er noe som er utrolig praktisk og man slipper å lete etter plass til hvor man skal legge den fra seg etter bruk.

Sverdlengden er solid i forhold il prisen og rekker hele 60 cm ifølge produsenten, men i realiteten bare 55 ettersom det ikke er tenner helt i begynnelsen av sverdet.

Dette er absolutt et godt kjøp dersom du ikke har tenkt å bruke den i lange perioder, men har lyst til å gjøre arbeidet selv i stedet for å leie inn en profesjonell for å gjøre jobben for deg. Dersom du har tykkere greiner eller mange hekker som skal klippes, så anbefaler vi å gå for et av de andre alternativene vi har skrevet ovenfor.

Beste Bæremeis Test: Disse er de 3 beste i 2021
Beste løvblåseren test: Hvilken burde du kjøpe?