Jaktdress test: Stor test av

Hva er den BESTE jaktdressen på markedet? Vi har testet det for deg

Det som avgjør om hva som er en riktig jaktdress for det er naturligvis mange faktorer, både vær, vind og temperatur spiller en sentral rolle i dette. Typen jakt du også skal på kommer til å avgjøre hvilken jaktdress som passer akkurat deg, går du mye eller ligger du for det meste bare stille? Alt dette er personlig, men vi har tatt en objektiv test basert på flere faktorer for å avgjøre hvilken jaktdress som passer best til alle typer jakt, uansett.

Det smarteste er å være forberedt på å justere klærne underveis ettersom behov kan endres underveis også. Det å kle seg i flere lag og ta disse av og på kan være en fin måte å justere deg selv etter forholdene. Dersom du skal gå mye er det greit med noe lettere klær, men dersom du skal ligge i ro i lengre perioder, så kan det være greit å være varm og god.

BEST I TEST: Swedteam Ridge Classic

Dette er den absolutt beste kandidaten vi fant på markedet, den er både vind og vanntett noe som passer det norske været i flere sesonger. Dressen har lommer og tilbyr også en god bredde i tøyet. Dressen er utviklet for jegere som ønsker det beste og leverer et slitesterkt og komfortabelt materiale som egnet seg i flere situasjoner som du kan komme bort i når du er på jakt.

Dressen og buksen kommer med kamuflasje og har flere oransje områder på dressen som gjør den helt perfekt for posteringsjakt. Det ytterste stoffet består av børstet mikrofiber, vanntett membra og tapede sømmer. Innsiden av jakken består av netting.

Klikk her

Seeland Hawker For kalde situasjoner

Dette settet er relativt lik vår bestselger, men kommer ikke med kamuflasje, men heller en mørkegrønn farge noe som passer veldig bra i flere situasjoner som for eksempel hvis du skal ut på jakt dypt i skogen. Dressen er laget av god kvalitet på mikrofibermaterialet som gjør den både vindtett og ikke minst vanntett.

Dressen isolerer ikke minst veldig godt mot kjøligere klima, men har samtidig også gode muligheter for lufting dersom det plutselig skulle bli varmt. Det eneste vi trekker dette for er at det er laget av polyester, noe som gjør at det ikke vil være like slitesterkt som vår vinner, men de har heldigvis bygget forsterkninger rundt de områdene som får kjørt seg mest som for eksempel knær. Stoffet lager gjerne også noe lyd når man beveger på seg.

Klikk her

Ridge Pro Mest Jaktdress Per Krone

Ridge Pro gir deg et tettsittende, men samtidig en smidig jakke som passer godt for en aktiv livsstil ute på jakt. Materialet kommer med lydløst materiale noe som gjør det praktisk å ha det med på jakt.

Vi setter også pris på kamuflasje og de mange forskjellige lommene som kommer med jakken. Lommene er plassert på en måte slik at det er tilpasset både de som skyter med høyre- eller venstrehånda. Jakken har også helt suverene pusteevner dersom det skulle bli varmt og kommer med god beskyttelse mot vind and vær. Jakken har også tydelige oransje flekker noe som gjør det enkelt for andre jegere å se deg.

Klikk her

Jagdhund Alpin 4 Mest Jaktbukse for pengene Mest Jaktbukse for pengene

Jagdhund Alpin 4 er veldig enkel og grei og tilfredsstiller alle våre krav til bukse som vi har satt.

Materialet er slitesterkt og kommer til å holde i flere tiår med variert bruk. Denne kommer til å holde deg varm i all slags vær, uten å gnikke eller lage alt for mye lyd. Fargen på denne er mørkegrå som passer jakt helt utmerket, men vi savnet litt mer kamuflasje på den.

Dette er selvfølgelig noe subjektivt og kommer til å avhenge av hvor du skal på jakt.

Klikk her

I Norge foregår jakt gjerne i høstvær med lave temperaturer og det er ikke ukjent med vind og fukt i den norske marka. Da har det være veldig greit med solide klær som har lommer, varme og funksjoner som er tilpasset den jakten du skal ut på.

Vi anbefaler undertøy i ull for å holde deg varm ettersom ull har gode egenskaper som holder deg god og varm, puster godt og absorberer svette og fukt. Dersom du velger merinoull slipper du i tillegg mye kløe og dette er et materiale man kan stole på til enhver tur.

Mellomlag bør også være ull for de egenskapene vi har sitert over. Her finnes det mange fine muligheter på markedet. Vi anbefaler fleece blant annet, dette er gjerne et stoff som transporterer vekk fukt og fungerer gjerne bedre enn ull. Samtidig isolerer det veldig godt slik at du kan ta av deg jakken helt dersom det skulle bli alt for varmt å ha den på.

Ytterste laget bør tåle både vind og vann og det trenger ikke å være av ull. I jakt bør klærne lage så lite lyd som mulig og heller ikke gnikke eller raske når man beveger seg ettersom dette kan være avgjørende for jakten. Jaktdress er meget populært og flere har dette som hovedplagg.

Av fottøy så bør slitesterkhet og beskyttelse være to krav du har med i listen din. Sko som også samtidig lager lite lyd er et stort pluss. Disse skoene er nødt til å tåle vann ettersom du mest sannsynlig kommer til å befinne deg i terreng med mye fukt. Sålen er også nødt til å ha god gripeevne i flere underlag, spesielt når det er vått ettersom det blir fort vanskelig å bevege seg opp våte steiner dersom ikke skoene klarer å holde deg fast.

Hundemat test – Her finner du hundenes favoritter