Telt Test: De beste teltene på markedet

Hvis du virkelig har lyst til å komme deg ut i naturen, så er det ikke noe bedre som finnes enn et telt. Da kan du virkelig kjenne på frihetsfølelsen ute i naturen. Vi skal hjelpe deg med å finne din beste venn ute på fjellet.

Noe av det du må tenke deg før du kjøper et telt, er rett og slett hvor stort du trenger det. Dette kommer an på om du trenger et familietelt, et telt bare for deg eller om du har lyst til å dele det med en venn eller kjæresten din. Du må heller ikke bare tenke til første tur, men tenk også på fremtidige turer, kanskje du ofte drar alene på fjellturer, da er det greit med et telt for en person. Dersom du er ofte på tur med familie eller kjæreste, så går du for en som passer til det.

Når du endelig har funnet ut hvor mange som skal være med i teltet ditt, så må du finne ut hvor mye vekt du klarer eller rett og slett orker å bære på ryggen din. Husk at når du er på telttur, så må du ha med rikelig av mat og drikke i tillegg. Du må velge om du vil være en kuppeltelt eller en tunneltelt.

Kuppeltelt er som halvkuler som stenger som krysser hverandre. Slike vil gjerne lage mindre lyd uansett hvor vinden treffer den og er veldig praktiske. Takhøyden i slike vil gjerne være noe høyere slik at det er komfortabelt å sitte i dem. Ulempen med disse er at de har noe mindre fortelt og fungerer dårlig dersom du ønsker å lage mat inne i teltet. På den andre siden, så vil man ha et større innertelt noe som gjør at du ikke nødvendigvis trenger å krype inn i teltet, men får en litt mer behagelig ankomst til soveplassen eller oppholdsrommet.

Tunneltelt er avlange telt hvor stengene ikke krysser hverandre. Disse er enkle og lette å sette opp. Disse har gjerne et fortelt hvor man kan ha en tørr plass å lagre mat eller utstyr når det regner utenfor. Disse er derimot noe vanskeligere å flytte dersom du ønsker å bytte plass etter at du har satt opp teltet.

Helsport Fjellheimen Superlight Camp 3

Dette teltet er kåret til et av de letteste tomannsteltene og får skryt for hvor enkelt det er å sette det opp. Dette teltet er ganske bredt slik at man får det romslig og koselig for to personer inne noe som vi absolutt anbefaler ettersom det gjør noe hyggelig med stemningen inne i teltet.

Det eneste vi kunne trekke det for er at forteltet er noe utsatt for dårlig vær og at prisen kan virke som litt stiv. På den andre siden så veier dette bare 2,2 kilo og er laget av svært gode materialer.

MSR Elixir 3

Blant noen av de rimeligste alternativene på markedet er MSR Elixir. Dette teltet får skryt om hvor lett det er til å sette det opp og har til og med hele to innganger inn i teltet.

Teltet er noe tyngre enn det forrige og veies inn til 3.1 kilo. Dette er absolutt ikke mye, men det vil avhenge av hvor mye vekt du ellers har tenkt å ha med på turen. Tross alt så er denne 50% tyngre enn den forrige.

Sovedelen av teltet er her også ganske stort og komfortabelt og med plass til nesten tre mennesker. Det som trekker det ned er at det er litt lite med plass til utstyr, så dersom man skal pakke om veldig mye, så er kanskje to personer optimalt allikevel.

Bergans Wiglo LT4

Her har Bergans slått til og prøvd å kombinere takhøyden til en lavvo med stabiliteten til en kuppel for å gi deg en romfølelse, og det har de klart ganske så fint egentlig. Teltet har en takhøyde på hele 160 cm på det høyeste, så hvis du ikke er den høyeste personen i familien, så kan det være du klarer å stå nesten helt oppreist. Her er det tre teltstenger i en bue som gjør at teltet er stabilt selv under kraftig vind. Med hele tre innganger og også tre fortelt, så er det nok av plass til oppbevaring av utstyr og lufting på varme sommerkvelder.

Teltet er såpass stort at vi anbefaler at to personer monterer dette, da dette ble ganske så komplisert og vanskelig for en person å sette sammen.

Helsport Gimle Family 4+

Dette er et veldig interessant alternativ og fungerer utmerket som et telt til camping og fjellturer. Vekten på denne kommer inn på hele 8 kilo og er absolutt ikke noe å spøke med. Vi håper at dere er flere på tur slik at man får nok av plass til mat og drikkevarer.

Forteltet har en takhøyde på hele 180 cm noe som gjør at selv voksne nesten kan stå oppreist i forteltet. Teltet er fordelt på to deler, slik at det finnes to soverom her hvor det ene kan være barnerom og det andre et voksen rom.

Teltet kommer også med vindu noe som kan være praktisk når det regner ute slik at man får inn noe lys i all mørket. Med en høy takhøyde, så klarer vinden å få et godt grep på teltet når det virkelig blåser. Selv om det tok et godt grep, så stod teltet overraskende stødig og man trenger absolutt ikke å bekymre seg over at teltet plutselig skal blåse vekk midt på natten.

Kvaliteten på teltet er også veldig bra noe som passer godt med resten av Helsport familien.

 

Sovepose test – Markedets 3 beste soveposer
Ekkolodd Test: Markedets 3 Beste Ekkolodd i 2021