Ekkolodd Test: Markedets 3 Beste Ekkolodd i 2021

Hvis du har dårlig lykke med fiske og ønsker noe bedre lykke neste gang du er ute på sjøen og fisker? Da er et ekkolodd noe du må få tak i for å ha drømmefangsten neste gang du er på fisketur.

Et ekkolodd er et instrument som sender lydbølger ned i havet for å gi deg informasjon om hva som skjer rett under deg og hvor den største fisken befinner seg.

Vi har vært ute på jakt på nettet for å samle de beste ekkoloddene vi kunne og så måtte vi ut for å teste dem alle sammen. Vi gjorde grundige anmeldelser og samtidig fikk vi også noen fisker, så det hjelper. Før vi dykker ned i det, så er det noen ting du bør tenke på før du bestemmer deg for et ekkolodd.

Hvor teknisk trenger du det egentlig?

Det finnes mange ekkolodd ute på markedet til forskjellige prisklasser og ulike tekniske duppedingser på den. De nyeste ekkoloddene har den nyeste teknologien som gjør at du kan se alt som skjer under deg i sanntid og viser deg akkurat hvor fisken er og temperaturforholdene under vann der fisken befinner seg. Slike ting gjør at prisen blir betraktelig høyere.

Noe eldre ekkolodd har enklere utstyr og har bare generelle GPS-koordinater og enklere oppsett. Dette gjør at du ikke får alt høyteknologisk, men du vil samtidig spare en god del penger.

Husk også å se etter hvor mye plass et ekkolodd tar i båten din. Hvis du trenger et ekkolodd som leverer sanntid signaler, så må du finne et sted som du kan feste det i båten. Dersom du bare trenger å ha det på av og til, så kan du bare holde den i hånda.

BEST I TEST: Lowrance Hook Reveal

Altså dette er bare noe helt for seg selv. Dette loddet har enkel og morsom teknologi for deg som fisker. Ytelse får du i bøtter og spann fra denne og har bare den nyeste teknologien innebygd. Dette gjør det perfekt for deg som trenger å kartlegge det som skjer rett under deg der du fisker og spiller det av i sanntid på en veldig leservennlig måte på skjermen som kommer med. På denne skjermen kommer det soleklart frem hvor fisken svømmer og hvor den eventuelt gjemmer seg. Her har vi fått noen fin fangst mens vi testet den.

Dersom du ikke har brukt et ekkolodd før, så er denne en veldig fin start. Selv om du har brukt et ekkolodd før, så vil du få mye glede av å leke med denne og ikke minst bruke den til praktiske formål som fiske. Du navigerer enkelt og uten problemer fra skjermens meny hvor du kan velge mellom flere alternativer og funksjoner.

Det som gjorde at denne vant, var simpelt hvor enkelt det var å bruke den og mengden informasjon den kan levere på skjermen. Ikke minst så har skjermen en god oppløsning som gjør det enkelt å lese selv de mest kompliserte kartene og funksjonene som denne tilbyr. Vi brukte lite tid til å installere den på båten, noe som bidrar positivt på helhetsinntrykket.

  1. Deeper Pro+ – Mest per krone

Dette ekkoloddet var veldig interessant. For det første så er den formet som en liten ball, for det andre så har den en egen app som fungerer uten WIFI noe som gjør den utrolig praktisk.

Det eneste er at du må binde den fast med en sene eller et tau dersom du vil kartlegge området der du fisker. En løsning vi fant, var å montere den rett på fiskestangen, noe som gjorde problemet noe mindre, men det ble litt upraktisk når man ser tilbake på det.

Som vi har nevnt, så fungerer den med en app og er kompatibel med alle Android og iOS enheter. Dersom det skulle vært noe problem med tilkoblingen, så sender den også signaler over Bluetooth. Dette gjør at flere kan følge med samtidig på hva som skjer uten bakken og man trenger ikke å være på broen i båten.

Man styrer alt gjennom appen, og den var overraskende enkel å bruke og veldig forståelig. Her kan man velge både enkel og avansert modus noe som gjør at den passer for både nybegynnere og mer avanserte. Man kan også navigere seg mellom flere funksjoner som gjør det praktisk å fiske.

  1. Fladen Fish Finder

Dette loddet er ikke det beste man finner, men det er kanskje det enkleste man kan finne for deg som ikke er superinteressert i å bruke mye penger på fancy lodd. Denne gjør jobben sin på en veldig fin måte og man leser av informasjonen på en skjerm om hvor fisken befinner seg. Her kan man også se på hvilken dybde fisken befinner seg slik at man nøyaktig vet hvor langt ned du må slippe snøret til du kommer til fisken.

Denne fungerer best i skjærgården og ikke ute i farvann. Her man man også bruke den ut fra en kano eller en kajakk. Loddet tar ikke mye plass og drives enkelt av bare vanlige batterier. Man får med seg båtfeste slik at man kan feste det dersom det skulle være behov.

Skjemen var ikke like intuitiv som med de andre, og det var noe vanskelig å lese av den. Vi brukte god tid til å tilpasse og for å tolke resultatet som kom av den. For den prisen den selges til så vil dette være en absolutt favoritt. Dersom man ikke er ofte på fisketur, så er det heller ikke noe vits å bruke mye penger på det, noe som gjør dette til et godt kjøp.

Telt Test: De beste teltene på markedet
Beste Bæremeis Test: Disse er de 3 beste i 2021