Top 3 Jaktradio

Top 3 Jaktradioer i 2021

Det er mye å tenke på når man skal handle en jaktradio, men det kan være en trøst at vi har gjort denne jobben for deg. Vi har satt ut flere krav til brukervennlighet, service, hurtigtaster, batterier og ikke minst størrelse og vekt for å finne den perfekte radioen. Det er noen regler vi må passe på slik som at i Norge er det ikke lov med mer enn 5 watt sendereffekt målt ut fra antennen på radioen. Dette gjør at de fleste oppgir da et maksimalt antall ut-effekt på 5W.

I løpet av våre tester så har vi funnet ut av flere ting som man ikke nødvendigvis merker når man er hos selger eller når man ser på produkter. VI håper at når du er ute for å kjøpe jaktradio så er du oppmerksom på flere aspekter enn bare hvordan den ser ut. Pris betyr ikke kvalitet og man må ikke nødvendigvis tømme lommeboken for å få noe av kvalitet. Det er flere fallgruver å gå i når man kjøper radio, så følg nøye med.

Når du kjøper radio må du tenke på noen viktige momenter slik som:

Brukervennlighet: Dersom det er dårlig brukervennlighet så vil du slite med levetiden til radioen. Spør selgeren om å vise deg de viktigste funksjonene og se om det ser greit og forståelig ut.

Batterier: Vi anbefaler litiumbatterier, og gjerne kjøp et ekstra batteri slik at du har noe å gå på i tilfelle noe skulle skje. Se gjerne på hvordan batteriet er festet til radioen; det bør være solid. Be selger om å vise deg hvordan man tar av batteriet, dette skal kunne utføres uten noen verktøy og med hansker.

Service: Se hva som selges i det området der du bor, ikke bare gå for det enkleste og billigste du klarer å finne. Vi kjenner mange som har brent seg på å kjøpe ting på nettet eller utlandet som ikke klarer å få service på sine produkter. Pass på at selgeren er troverdig og se hvilke muligheter for service den bedriften tilbyr hvis uhellet skulle skje.

Størrelse og vekt: Når man er ute på jakt så har man allerede med seg masse utstyr og det siste du trenger er å være på ekstra gram. Det er viktig å passe på hvordan radioen ligger i hånden og om den blir tung å holde over lange perioder. Be gjerne selger om å holde på den og spør om anbefalinger dersom du er usikker.

BEST I TEST: Zodiac Team Pro

Dette ble vår absolutte favoritt. Dersom du er på jakt etter noe med kvalitet, lang rekkevidde og tåle å være ute en vinternatt, så er det denne du må se etter. Vi har testet den i all slags vær og med alle mulige tester, og den er bare helt solid. Den fungerer utmerket i dypeste daler uten mobildekning og i alle retninger.

Radioen har også en veldig selvforklarende brukermeny med enkle piltaster slik at du ikke trenger å lete gjennom bruksanvisninger for å finne ut av ting. Displayet er også veldig enkelt å lese selv i utfordrende lysforhold.

Senderen fra Zodiac har alltid vært topp kvalitet, og her har de levert akkurat det de lover. Når vi har testet batteriet så har den klart seg i ca. 27 timer i normal innstilling noe som vi mener er meget godt mot det vi har sammenlignet med før. Radioen kommer med 5 års garanti, slik at hvis uhellet skulle skje, så kan du få service på det fra Zodiac.

Zodiac er nok litt i dyreste laget, men dersom du er ute etter det beste av det beste, så er denne for deg.

2.  Icom Prohun Compact

Icom Prohun gjør akkurat det den er laget for, nemlig jakt. Icom er et stort og kjent selskap som kjenner industrien og sine kunder og vet hva de trenger. Icom har kommet ut med en liten, lett enkel å bruke radio som fungerer helt utmerket.

I motsetning til Zodiac som var vår nummer 1, så er denne litt dårlig i dype daler, men dersom du er på noe rettere flater og ikke skal bestige de høyeste fjellene, så fungerer denne helt utmerket.

Denne er absolutt billigere enn Zodiac og vi mener at denne leverer mest for pengene du bruker. Denne radioen fungerer også i all slags vær og du kan trygt ta den ut en vinternatt i regn. Batteritiden er heller ikke noe å klage på og denne kan du enkelt gå på jakt med uten å tenke på hvor mye batteri som er igjen.

3.  Brecom Vr 550

Brecom er en helt ok radio. Den er absolutt ikke dyrest, og absolutt ikke best. Vi har brukt denne som en backup radio i tilfelle våre andre radioer ikke skulle fungere, men gjett om vi ble overrasket over hvor god den er. For under 1000 lappen så leverer den fortsatt utrolig gode resultater på både batteritid, kompakthet og til og med signaler.

Eneste problemet vi merket var at man i enkelte tider kunne enkelt komme nær volumknappen som gjorde at lyden ble skrudd ned og man kunne ikke høre noe. Dette kan absolutt bli unngått ved å bare å være litt oppmerksom, men kan fort havne i glemmeboken.

Dersom du er på budsjett eller ikke vil bruke mye penger på en radio, så er denne radioen absolutt noe for deg. Dersom du ønsker mer kvalitet eller mer radio for pengene, så anbefaler vi deg til å sjekke ut vår nummer 2 som vi kårer til den radioen som gir mest per krone.

Beste drill test – Disse er verdt pengene i 2021